В навечерието на четвъртфиналния си мач от Australian Open, Новак Джокович изригна срещу журналисти и фенове.

Причината са появилите се съмнения, че всъщност физическите проблеми на сърбина не са чак толкова сериозни и той до голяма степен преиграва.

Още преди началото на турнира Джокович отложи няколко свои тренировки и съобщи за мускулна травма в лявото бедро, а по време на мача си от втория кръг срещу Енцо Куако, на моменти Ноле едва се движеше по корта.

Това обаче не му попречи след това да победи в три сета, макар и трудно Григор Димитров, както и буквално да измете корта с първата ракета на домакините -Алекс де Минор.

Всичко това породи съмнения, че това е поредната игра на Ноле. Нещо, за което той е бил обвиняван редица пъти през годините.

"Само моите контузии се поставят под въпрос. Нека се съмняват, нямам проблем с това.

Когато друг играч се контузи е жертва, но когато съм аз, веднага започва да се говори за преструвка. Не изпитвам нужда да доказвам каквото и да е на никого.

Имам резултати от ЯМР и ултразвук. Може и да ги публикувам, ако реша. Може и да не го направя, още не съм решил.

На този етап изобщо не ме интересува какво казват тези хора. Забавно е, че отношението към мен е доста различно от това към мои колеги в подобна ситуация. Свикнал съм, това само ми носи мотивация", заяви Джокович.

Съмнения срещу травмата на Джокович изрази и Алекс де Минор след мача им от четвъртия кръг в вчера, когато за три сета австралиецът взе само пет гейма.

Тогава той каза: "Може би съм твърде слаб тенисист и не го затруднявам, но според мен той беше напъно здрав, игра на най-високото си ниво".

Фенове в социалните мрежи пък заподозряха как Джокович започва да куца във всеки критичен момент от мачовете си, но през останалото време се движи без никакъв проблем.

Със сигурност съмненията ще продължат до края на неговото участие в Австралия, независимо дали това ще е утре след мача срещу Андрей Рубльов, или след големия финал в неделя.