Новак Джокович ще бъде на 41-годишна възраст през 2028 година, когато ще се проведат Олимпийските игри в Лос Анджелис. Световният №1 обаче не изключва вариант, в който да бъде на Игрите в Щатите и да се бори за златото.

Рекордьорът по титли от Големия шлем (24) няма същата успеваемост, стане ли дума за олимпийски тенис. Сърбинът има четири участия на Олимпиада, но само при едно от тях стига до медал, и то бронзов - през 2008 година в Пекин.

През лятото на тази година Ноле ще има нова възможност да се пребори за така жадуваната титла, тъй като предстоят Игрите в Париж. В момента Джокера е в Калифорния, където ще стартира участието си на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, а предвид това, че Ел Ей е в същия щат, той бе запитан за Олимпиадата след четири години.

"Всичко е в картите. Въпросът е, че не знам колко точно карти ми остават. Игрите в Лос Анджелис са много далеч, но пък мисълта за тях ме кара да се вълнувам. Не мога да кажа със сигурност, че ще играят, но определено бих се радвал да го направя", заяви той.

Сръбската легенда добави, че гледа на нещата стъпка по стъпка или в негови случай година по година, защото става все по-трудно да продължава, но пък любовта му към спорта и състезателния му дух го карат да държи ниво.

Джокович преследва рекордна шеста титла в Индиън Уелс, където се завръща след петгодишно отсъствие. За последно той игра в "Рая на тениса" през 2019 година, когато отпадна в третия кръг от Филип Колшрайбер.