Възстановяването на Новак Джокович на този етап върви по план, като само 15 дни след операцията си, той отново е на корта.

Разбира се, все още не става въпрос за истински мачове и тебки разигравания, но самият факт, че Джокович тренира с ракета в ръка е обнадеждаващ.

Контузия в коляното наложи отказването на сърбина от "Ролан Гарос", като той претърпя операция още в Париж. Макар интервенцията на менискуса му да не бе толкова тежка, все пак при малкото оставащо време до "Уимбълдън" и Олимпиадата, ситуацията изглеждаше деликатна.

Джокович публикува видео в социалните мрежи, на което се виждат различни бегови упражения, които той прави, а също така и тренировките на корта.

Ако възстановяването продължава в същите темпове, то очакванията са Джокович да бъде напълно готов за участието си на Олимпиадата, където сърбинът ще има последен шанс да вземе медал.

Голямата въпросителна остава "Уимбълдън", но там по-скоро не може да очакваме участие на Ноле, защото просто формата му няма как да бъде оптимална.

Все пак още няма нищо официално от страна на неговия екип, като очевидно всички ще очакват как вървят нещата с формата му във всеки изминал ден.