Новак Джокович ще участва на Олимпийските игри в Париж. Новина, която Сръбският олимпийски комитет официално потвърди днес.

Около участието на Ноле на игрите се появиха известни съмнения заради контузията в коляното и операцията, която доскорошният №1 в света претърпя след принудителното си отказване от "Ролан Гарос".

Все още не е ясно как ще протече неговото възстановяване, но първоначалните индикации бяха, че Ноле ще бъде на линия за Олимпидата, особено ако се прости с намеренията си за "Уимбълдън".

На този етап все още няма яснота около участието му на "Уимбълдън", което изглежда по-малко вероятно, но Ноле официално ще опита за последен път да сбъдне олимпийската си мечта.

Той неведнъж е признавал, че олимпийски медал за Сърбия е едно от нещата, за които съжалява, че не е спечелил през годините.

Джокович не е изпуснал Олимпиада от 2008-а насам, но така и не успяваше да се добере до челната тройка, като на фона на всичките му отличия в АТР тура, срещу полето олимпийско отличие във визитката му стои празно място.

Тенис турнирът в Париж ще се проведе между 27 юли и 4 август на кортовете на "Ролан Гарос".