Новак Джокович разкритикува организацията на турнира "Уимбълдън" за начина, по който се прави програмата.

Действащият шампион, който във вторник ще играе срещу Андрей Рубльов в четвъртфинал, не е доволен от късния час на започване на срещите на основните два корта, което води до мъчително чакане за по-късните двубои. А и вечерният час (23:00 ч местно време) не помага, като се стига до прекъсвания и доигравания ден по-късно.

"Не разбирам защо на Централния корт играта започва в 13:30 часа местно време - каза Новак, след като в понеделник чака дълго да доиграе един сет срещу Хуберт Хуркач. - Днес седяхме 7 часа в помещенията и чакахме с Хуберт. Никой не може да предположи колко ще продължат ранните срещи.

А и имаме вечерен час, който ни притиска. Ако на всички кортове мачовете стартират в 12:00 часа, например, денят ще минава по план и никой няма да усеща напрежението от това да не може да довърши мача си."

Днес Джокович среща Рубльов също на Централния корт във втори мач от програмата.

Тя започва в 15:30 ч наше време с не по-малко любопитния женски четвъртфинал на световната №1 Ига Швьонтек срещу Елина Свитолина от Украйна.

Още два четвъртфинала на сингъл ще има на Корт №1:

15 ч Джесика Пегула (САЩ) - Маркета Вондрусова (Чехия)

следван от Яник Синер (Италия) - Роман Сафиулин (Русия).

Мачът на 18-годишния ни талант Илиян Радулов срещу словенеца Матич Крижник от втория кръг при юношите е втори в програмата на Корт 15, където срещите започват в 13 часа наше време.

Първата среща там също има българско участие при девойките - Йоанна Константинова ще играе на двойки с партньорката си Теодора Костович (Сърбия) срещу дуета Макдоналд (САЩ) - Мояно (Аржентина).

На Корт №5 в последен мач за деня друга българка - Ива Иванова, заедно с полякинята Малвина Ровинска, среща британския дует Блекфорд - Роуч.

И пак при дуетите при девойките, Росица Денчева и американката Аня Мърти срещат японския дует Киношита-Саито, в четвърти мач на Корт №16.