Новак Джокович говори за предстоящия турнир в Индиън Уелс, на който ще играе за първи път от пет години.

Мерките в САЩ срещу коронавируса, липсата на ваксинация при сърбина и една травма го спираха през последните сезони да участва на Мастърса, който от 6 март стартира в Калифорния.

Ноле е печелил титлата пет пъти, като не крие, че това е любимият му турнир. Всъщност, така е с повечето тенисисти в ATP тура. Невероятната атмосфера на Индиън Уелс, гледките, локацията и настроението около това състезание са различни от всяко друго в календара.

"Пет години... доста дълго време и беше трудно да приема, че не играя в Рая на тениса - каза Джокович във видео, записано в Калифорния. - Това е един от най-важните турнири в годината, вероятно по значимост той е първи след тези в Шлема.

Повечето играчи го харесват много, а и на мен ми е любим. Помня като днес първата си титла тук, победих на финала Марди Фиш. После има епични финали с Федерер и Надал, с други големи играчи...

Тук се играе различно, а и феновете са великолепни. Радвам се, че се завръщам."

Световният №2 Карлос Алкарас ще защитава титлата си от 2023-а, което дава възможност на Джокович да увеличи аванса си на върха в ранглистата пред испанеца, ако спечели турнира.

И ако Карлитос не стигне поне финал, за да защити точките си.

Рафа Надал също е в Калифорния, за да направи нов опит да се завърне трайно в тура, след като пропусна почти година с травма. Притежателят на 22 титли в Шлема не успя да играе на Australian open, въпреки че стартира годината на турнир в Бризбън.