Новак Джокович се е чувствал "дисбалансиран" след инцидента с бутилката на Мастърса в Рим и това му е попречило да покаже най-доброто си ниво в мача с Алехандро Табило.

Чилиецът отстрани световния №1 с 6:2, 6:3, като за пореден път през тази година сърбинът няма да има възможност да спечели титла.

Джокович се шегуваше с инцидента с бутилката, който дойде след победата му над французина Корентен Муте. Металният предмет падна от раницата на фен и удари по главата Ноле, който в същото време даваше автографи.

На следващия ден сърбинът отиде да раздава автографи с колоездачна каска на главата, предизвиквайки усмивки сред феновете. Оказва се обаче, че инцидентът все пак се е отразил неблагоприятно.

"Поздравления на опонента му. Срещнах го за първи път и е страхотен играч. Не успях да намеря добро чувство на корта, никакъв ме нямаше. Не знам (дали инцидента се отрази). Трябва да проверя. Тренировката ми беше различна. Не чувствах болка, но не се чувствах и същият. Днес под сериозен стрест се чувствах зле. Нямах болка, но имах дисбаланс. Нямах коордицания и бях съвсем различен играч от този преди два дни. Така че може и да се е отразил инцидентът.

Във видеото видяхте, че просто нямах късмет. Това беше инцидент. Човекът се наведе и бутилката падна от раницата му, за да се озове директно на главата ми. Беше неочаквано, дори не гледах нагоре. Почувствах силен удар и това ми се отрази. В продължение на половин час се чувствах замаян. Имах главоболие, но спах добре. На корта обаче се чувствах различен играч, все едно друг влезе в обувките ми. Бях без ритъм, баланс и темпо при всички удари", обясни Ноле.