Григор Димтиров бе изключително емоционален след победата си над Александър Зверев, която го прати на третия му Мастърс финал в кариерата.

Българинът счупи серията от седем поредни поражения срещу този опонент и го надви с 6:4, 6:7, 6:4 в Маями.

Успехът означава завръщане на Гришо в топ 10 на ранглистата след шест години пауза, а сякаш това бе фактът, който повече вълнуваше нашият тенисист.

Той сподели, че никога не е спирал да вярва, а в моментите на колебание, той е срещал огромна подкрепа от екипа и близките си. Григор допълни, че в животът му има много любов, а успехите на корта са само малка част от целия пъзел.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА МУ ВИЖТЕ ТУК >>>

"Честно да ви кажа не си спомням последната точка, просто видях топката и я отиграх. В кра мачът приличаше на уличен бой, всеки искаше победата и се бореше до последно.

Саша беше много силен във втория сет, особено в тайбрека. Непрестанно ме поставяше под напрежение, дори имаше брейкпойнт в началото на третия сет, но сервирах добре и успях да се справя.

Може би ключът бе, че в края бях малко по-уверен и се движех добре по корта.

Много съм щастлив, че отново съ в топ 10, но аз водя собствените си битки в своето собствено състезание.

В момента съм на различен етап от живота и кариерата си. Не мисля за миналото, защото няма никакъв смисъл в това.

Не спирах да се трудя и да вярвам в себе си. Дори, когато не вярвах, екипът и моето семейство ме мотивираха да продължавам да спазвам дисциплината и да продължавам напред. В момента има много любов в живота ми и резултатите са само допълнение към това.

Много исках да се върна обратно в топ 10. На няколко пъти бях само на 1-2 мача от целта, но ето, че днес се случи.

Играх силно и поддържах добрата дисциплина през послените месеци. Резултатът е добър, но работата ми не е свършена", сподели Григор.