Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещна европейските шампионки на двойки при девойките до 16 г. късно в неделя вечерта при пристигането им в София. Росица Денчева и Елизара Янева спечелиха убедително титлата на шампионата на континента в Парма (Италия). Българките победиха във финала с 6:2, 6:3 германките Юлия Щузек и Соня Женихова. Нашите момичета записаха пет победи на турнира и дадоха само един сет на съперничките си.

Ето какво заявиха те при пристигането си в България.

Елизара Янева:

"Много съм щастлива, че спечелихме титлата на двойки. Мисля, че се представихме много силно. На сингъл можеше да се представя и по-добре, но да се концентрираме върху положителните неща. Ние с Роси се познаваме от много години и сме играли много пъти заедно на двойки. Настроили сме се добре на играта между нас и настроението."

Росица Денчева:

Радвам се от постигнатото и това, че успяхме да се справим със напрежението. Да играеш за националния отбор носи много отговорност. Много се радвам за тази титла. Не беше никак лесно. Имаше много изявени състезателки в другите страни и този факт прави още по-ценен успеха за нас. Смятам, че сме доста добра двойка."

Треньор на двойките на Европейското първенство Христоско Атанасов също говори на летището:

"За мен този успех беше очакван. И двете момичета са страхотни. Роси Денчева показва страхотна игра през цялата година. Елизара Янева също не отстъпва по нищо на най-добрите. Трябва да отбележим, че Янева загуби на сингъл от бъдещата шампионка, а Денчева от бъдещата вицешампионка. Реално загубиха от двете най-добри в Европа.

Нашите момичета показаха уникална игра на двойки. Като сработване, като отборна игра и колектив. След първия мач не дадоха шанс на нито една двойка. Очаквам Елизара и Роси да работят още по-здраво и да вдигнат още нивото си на игра. И двете имат много голяма класа и трябва да я развият. Имат още върху какво да работят. Най-вече трябва да работят ментално и физически. Ние сме малка страна, но това което направиха момичетата е нещо голямо. Трябва да отбележим, че условията предоставени от Българска федерация по тенис бяха на най-високо ниво."