Роджър Федерер бе откровен след злощастната си загуба на финала на "Уимбълдън" от Новак Джокович и заяви, че е много доволен от представянето си. Призна, че загубата боли, но и че така е било при всяко поражение на свещената трева.

"Беше страхотен мач. Беше дълъг и имаше всичко в него. Имах своите шансове да спечеля. Двамата играхме невероятен тенис и мога да бъда доволен от себе си с представянето си. Новак, ти беше страхотен и те поздравявам.

Не знам как се чувстват другите 37-годишни. Годините не са толкова много, а и се чувствам отлично. Не можех да направя повече и дадох всичко, на което съм способен. Доказах, че на тази възраст може да се чувстваш великолепно.

Няма значение кой е бил по-добрият играч. Знам, че играх добре и че бях близо. Мога да съм доволен от играта си. Това е удар в брадичката, но го приемаш и продължаваш. Ще се опитам да извлека добрите неща. Боли, но е като всяка друга загуба на "Уимбълдън". Не искам да съм депресиран, защото съм загубил тенис мач.

Това, че играх толкова много на клей, ми помогна да съм във форма. Реших да пропусна турнира в Монреал и ще се концентрирам върху Синсинати.

Не знам какво чувствам в момента. Беше страхотна възможност, която пропуснах, но това е положението", споделя Маестрото.