Легендарният тенисист Роджър Федерер даде интересно интервю, в което разказва за приятелството си с Рафаел Надал, което включва не само съперничествот на корта.

Испанецът има огромно влияние за кариерата на швейцареца, като двамата дълги години бяха на върха на играта и имаше периоди, в които играят един срещу друг всяка седмица.

Въпреки огромния залог и напрегнатите мачове, те успяха да запазят топло приятелство, за което Федерер разказа.

"Когато бях активен играч, видях младия Рафа, още като юноша. Той беше много добър още на тези години. Беше много уважителен и в същото време срамежлив. Имаше голямо уважение към мен, но сега сме в различни отношения, много по-приятелски.

По онова време той подкрепяше идеите ми за играта и всичко, което исках да променя. Казваше ми, че съм прав. В последствие той се оформи като състезател, стана много по-уверен и започна той да има идеи. Започнахме да се виждаме по турнирите почти всяка седмица.

Нашето съперничество стана напрегнато, но в същото време добро и сърдечно. Не само ние се разбирахме, но и нашите отбори. Моите родители поддържаха връзка с неговите, треньорите ни, както и сестрите ни. Винаги имаше уважение и добри отношения между нас.

С напредване на възрастта осъзнавахме, че ще се виждаме все по-рядко. Аз изградих семейство, а то промени всичко. С Рафа започнахме да говорим по коренно различни теми за живота, за контузиите, за децата. Вече и той е родител. Може би ни липсват моментите, в които играхме един срещу друг всяка седмица.

Рафа е страхотен човек и се надявам да се завърне за един последен път, в който да покаже на света на тениса колко е добър", каза с усмивка Федерер.