Бившата №11 в света Ализе Корне не е доволна от отношението към различните играчи на "Уимбълдън". Според французойката тенисистите, които са по-големи имена и са по-напред в световната ранглиста, получават по-специално отношение отколкото по-слабите си колеги, намиращи се по-назад в подреждането.

33-годишната Корне, която записа участие №16 на "Ол Инглънд Клъб" в кариерата си досега, отпадна във втория кръг след загуба от миналогодишната финалистка Елена Рибакина от Казахстана - 2:6 и 6:7(2). Корне постигна рекорд, играейки на 66-и пореден турнир от Големия шлем и бе категорична, че разликата в отношението е видима.

"На всеки турнир от Шлема отношението е различно. Когато съм у дома, на "Ролан Гарос", имам някои преимущества, свързани с кортовете, познавам всички и мога да помоля къде да играя. Организаторите правят всичко възможно, за да бъдат успешни френските представители там", заяви Корне.

"На "Уимбълдън" обаче огромната разлика е между поставените в основната схема и останалите. И това не е нещо ново. Разликата започва в отношението и стига до разпределението на билетите", добави тя и поясни, че за срещата с Рибакина на Централния корт (с капацитет 15 000 места), е получила 40 билета, докато за срещата си в първия кръг, която е била на по-страничен корт - едва два.

Според нея тенисистите, играещи на периферните кортове, също трябва да получават нужното уважение, защото те са точно толкова важни за турнира, колкото и големите имена в спорта.