Гаел Монфис изигра много силен мач срещу Виктор Троицки в първия кръг на Sofia Open в дебютното си участие и победи с 6:3, 6:4 за час игра.

Пред погледа на своето ново гадже Елина Свитолина французинът изнесе шоу програма за родната публика с типичните си нестандартни удари и ексцентрично поведение.

Любимецът на българските фенове Троицки не успя да удържи силните сервиси на съперника, които варираха със скорост около 220 километра в час. Това бе валидно особено в първия сет, когато сърбинът не успя да затрудни своя съперник на неговото подаване и за сметка на това бе пробит. Стигна на свой ред до точка за пробив, но не я реализира.

Снимка: БТА

Във втората част световният №33 бе по-уязвим и при 4:3 трябваше да спасява две точки за пробив. В следващия си сервис гейм французнът направи две двойни грешки и даде нова възможност на съперника. Но и нея световният №185 пропиля. С два мощни сервиса французинът затвори двубоя.

Във втория сет направи няколко трикови отигравания, в едно от които отправи удар без да гледа. Красивите минаващи удари също не се разминаха.

Във втория кръг Монфис ще играе между победителя от мача между Ласло Джере (Сърбия) и Михаил Кукушкин (Казахстан).