Хърватската тенис легенда и настоящ треньор на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е поредният заразен с коронавирус, който бе свързан с турнира "Adria Tour".

Шампионът от "Уимбълдън" през 2001-а, бе директор на турнира в Задар, който Григор Димитров напусна преждевременно именно заради зараза с коронавирус.

След плъзването на заразата, почти цялата тенис общественост нападна Новак Джокович за организирането на турнира, а добрият му приятел и негов треньор - Горан Иванишевич, бе един от малкото, които го защитиха.

Първоначално хърватинът даде отрицателни тестове, но днес използва профила си в социалните мрежи, за да съобщи за положителния си тест.

"За съжаление, след две отрицателни проби в последните 10 дни, разбрах че имам положителна проба за коронавирус.

Чувствам се добре и нямам никакви симптоми. Искам да уведомя всички, с които съм имал контакт в последните дни, да се грижат за себе си и своите близки.

Ще продължа своята самоизолация. Желая бързо възстановяване на всички засегнати от вируса".

Когато финалът на турнира в Задар бе отменен заради положителната проба на Григор, Горан Иванишевич не обвини директно родния тенисисит, но намекна, че българинът носи вина за заразата си и за отмяната на "Adria Tour".