Според хърватския вестник "Вечерни Лист" и 5-годишно дете е сред далите положителни проби за вируса Covid-19 в Задар. И то е било около играчите на турнира "Адриа Тур", предизвикал толкова скандали в последните дни.

Прекратената вече надпревара "закачи" вируса на Григор Димитров, Новак Джокович, Борна Чорич, както и още няколко от хората около турнира.

Сред тях и детето, за което пишат в Хърватия, както и местната репортерка Мирна Жидарич, взимала интервютата от играчите за канала, предавал тенис двубоите.

Горан Иванишевич, легендата на хърватския тенис и треньор на Новак Джокович в момента, скочи в защита на сърбина и неговата инициатива да организира турнира.

Шампионът от "Уимбълдън" се съгласи да говори за RTL и директно бе атакуван от журналистите в медията за това, че са погазени мерките в извънредната обстановка на пандемия.

"Някои хора опитват да си пишат политически точки сега на наш гръб, особено на този на Новак - каза Иванишевич. - Чух се с него по телефона и знам, че не му е никак леко. Взехме мерки, които ни бяха препоръчани.

Не сме имали притеснения и затова не бяха направени тестове на всички, които идваха да играят, включително Димитров. По вашата логика всеки турист, който идва в Задар или Дубровник трябва да бъде тестван!

Никой не е показвал симптоми на заболяването. Ноле ще се оправи, но критиките към него и начинът, по който се нахвърлят върху един човек за всичко, не е приятен. Пожелавам бързо оздравяване на всеки от заразените, съжалявам, че нещата се развиха така."

Шефката на хърватския тенис Николина Бабич, която лично посрещна в Задар българската звезда Димитров за турнира, също е в 14-дневна карантина. Тестът и е отрицателен, но мярката е задължителна заради контакта с играчите.

"Искахме да тестваме всички, но Григор например отказа да го направи при пристигането си", обяви тя. И още веднъж се извини за причинените проблеми на всички засегнати.

Изследванията на Иванишевич също са отрицателни.