Григор Димитров се връща в Барселона, за да играе на турнира от ранкинг "Мастърс 500", а мястото има специално значение за българския ас.

Той получи първия си уайлдкард за надпревара от ATP точно тук. Беше на 16 години, а оттогава минаха цели 12!

Гришо тренираше в Барселона като юноша, познава отлично града и в интервю за сайта на ATP призна, че не може да си обясни защо не е участвал в този турнир от цели пет години.

"Не знам, наистина - добър въпрос! Защо не играех тук през тези години...

Имам толкова добри спомени тук, изкарах младежките си години в Барселона. Готов съм отново да играя на тези кортове.

Стартът ми на клей не бе никак лош. Преди това рано-рано приключих в Маями и имах време да се подготвя. А сезонът на червено го изисква, по-различен е. В Монте Карло бях свеж, някои неща се получиха, чувствах се добре на корта.

Следват натоварени няколко седмици до "Ролан Гарос". Искам да играя добре на клей, не се представях както аз искам напоследък на тази настилка. Това е странно, аз израснах, тренирайки на червено! Надявам се и искам да съм по-добър.

Тази седмица трябва да помогне за това.

Тук ми харесва всичко. Храната, времето, градът... Играчите, които ще участват на турнира, са силни. Готов съм. Следва Мадрид, където също ще е доста специално, по-различен турнир от другите.

Но трябва да съм готов. Ако искаш да бъдеш на върха, трябва да победиш най-добрите, нали!?".

Григор ще започне участието си от втори кръг, като съперникът му ще стане ясен днес следобед.

Всички тенис турнири от веригите ATP 1000, 500, както и избрани от ATP 250 се излъчват на живо в България от Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.