Григор Димитров приключи бързо участието си на тазгодишния "Уимбълдън", като успя да изиграе само един пълен сет.

Българинът поведе срещу американеца Стийв Джонсън след 6:4 в откриващата част, но в началото на втората получи остра болка в лявото бедро при един от сервисите си.

Проблемът донесе аванс от 2:0 за световния №93, а след това Григор влезе в съблекалнята и получи лекарска помощ от физиотерапевт. Опита се да се завърне и дори върна пробива, но си личеше, че едвам се движи по корта.

Така при 2:5 Гришо обяви, че не може да продължи срещата и това си личеше, че е правилното решение. За съжаление остава без нещо значимо в надпреварата.

Това е третото му отпадане в първи кръг след тези от 2018-а срещу Стан Вавринка и от 2019-а срещу Корентен Муте. Ако не бе контузията едва ли щеше да се стигне до днешното поражение, тъй като Димитров игра прекрасно на сервис и спечели убедително първата част.

Срещата започна равностойно, но Джонсън имаше много повече проблеми на своето подаване. Спаси един брейкбол в третия гейм и още два в петия благодарение на сервирането си. Показваше здрави неври в тези напрегнати моменти, но от основната линия определено отстъпваше на българина.

Така при 3:3 Джонсън направи първата си двойна грешка, а поредната възможност за пробив този път бе реализирана на втория му сервис. Затвърждаването на пробива бе повече от убедително - четири поредни аса в гейм за около 40 секунди. Завърши сета с общо седем.

Втората започна с гейм за Джонсън, а при първото си сервиране Димитров получи острата болка и там вече стана ясно, че няма как да продължи пълноценно.

Във втория кръг Джонсън ще играе с Хенри Лаасконен или Райън Пенистън.