Григор Димитров използва официалния си профил във Фейсбук, за да потуши вълната от коментари по своя вълна след интервюто си в "Преди обед" на bTV.

Най-добрият български тенисист в историята заяви, че няма желание да участва на този "частен турнир" и призова българската федерация да се концентрира върху организирането на повече надпревари от сериите "Фючърс" и "Чалънджър".

Димитров написа на английски, че думите му са интерпретирани по-грешно и е останало неправилно впечатление от тях.

"След интервюто, което дадох през изминалата седмица в България, бих желал да разясня моите коментари относно Sofia Open, които бяха представени погрешно", сподели димитров.

Щастлив съм, че има АТР 250 турнир в моята родина. Да участвам през 2017 година и да имам късмета да спечеля титлата беше много специално за мен - това беше страхотен момент от кариерата ми. Коментарите ми бяха свързани с нивата под АТР и според мен Българската тенис федерация трябва да се опита да домакинства повече състезания от "Чалънджър" и ITF, като така да подкрепи по-ниските нива на тениса в България.

Уважавам усилията на Dubai Duty Free да организира подобно състезание в София и им желая всичко най-добро през 2019 година и в същото време се надявам да можем да помогнем на развитието на тениса в България в близко бъдеще.", написа Григор.