Григор Димитров бе усмихнат след победата си с обрат над Юго Умбер на старта на Мастърса в Париж, който е последният му турнир за годината.

Българинът сподели как се чувства и призна, че е имал странна година, в която е трябвало да се сблъсква с много неща:

"Той е много уверен в момента, видях как играе на няколко "Чалънджъра", беше на финал на последния. В такива моменти, когато играеш у дома, всичко е на твоя страна. На централния корт пред сънародниците си. Както се казва, у дома дори и стените помагат. Това е един от тези мачове, които са много коварни, независимо кой си. Никога не си играл срещу тенисиста, не знаеш какво да очакваш. Нямах идея как сервира, как играе в големите точки.

Много е освобождаващо да победиш по такъв начин. Спокойно можеше мачът да ми избяга във втория сет, но направих някои малки промени: насочвах по-добре първия си сервис, започнах да играя на по-високо темпо, държах топката ниско и вкарах няколко важни ретура. Това беше всичко нужно.

Тук е последният турнир от сезона, можеше просто да се откажа. При лошо развитие да си кажа "Знаеш ли какво, достатъчно". Но като цяло се чувствам добре в момента, по състоянието си не мога да разбера, че е края на годината. За жалост обаче това е така. Нямах възможност да играя много в началото на сезона и го изпращам със смесени чувства, но се надявам, че ще изиграя още няколко мача тук.

Честно казано, трудно е да отлича няколко фактора, които да са довели до промяната, дори и един. Беше много странна година за мен. Претърпях първата си контузия, трябваше да се справям с неща, с които досега не ми се бе налагало да се сблъсквам. Днес в тениса психиката заема много важно място и понякога върху теб се изсипват много трудности. Не е лесно да си атлет, но вече всичко е в миналото и съм много благодарен, че имам шанса да се занимавам с това, да запиша още няколко двубоя в края на сезона, да натрупам още увереност, това е."