Сайтът на ATP се прехласна по импровизиран удар на Григор Димитров високо над рамото, който прати топката неспасяемо в полето на съперника му Ян-Ленард Щруф в мача им от втория кръг на Мастърс турнира в Маями.

Първата ракета на България стигна до обрат и трудно преодоля германеца с 4:6, 7:6(5), 6:4.

Моментът, който предизвика такъв "уау" ефект у хората от онлайн платформата на веригата за мъжкия тенис, дойде в началото на третия сет. Днес този удар на Гришо е №1 за изминалия ден в Маями (всъщност - нощта наше време).

А заглавието към него е още по-забавно - "Григор измисли нов удар".

ВИЖТЕ УДАРА НА ГРИШО В МАЯМИ И ЗАБАВНОТО МУ ИНТЕРВЮ СЛЕД НЕГО>>>

Българската звезда всъщност се засмя, запитан как точно да бъде наречен този удар тип "хот-шот", на каквито определено е майстор. И уточни, че за такива изпълнения му помага това, че е играл скуош дълги години, а и инстинктът, тъй като време за мислене няма.

В интервюто си на корта Григор бе питан и дали се чувства като "играч за милион долара", което е идиом в английския език - за добро настроение и самочувствие. И това разсмя допълнително Димитров.

"Ценя високо днешната победа - каза Григор на корта. - Имах доста тежки поражения в Маями през годините и бе важно за мен да спечеля. Имах и тежки моменти в последните няколко седмици, проблеми от здравословен характер.

Нямам идея как да наречем този удар, преди играех много скуош и това помага. В случая просто инстинктивно ударих топката, понякога не мислиш за това.

Няма нужда да направя такъв удар, за да се чувствам като човек, струващ милион долара. Това е всекидневно поведение..."