Григор Димитров даде интервю за медийния екип на ATP часове, преди да се появи за първи път на корта в Мастърса в Маями. Очаква се първата ни ракета да стартира участието си на големия турнир във Флорида в неделя рано сутринта наше време, като съперник ще е Алехандро Табило.

Двубоят е пети поред на корт №5 в програмата, като преди него са четири мача все в мъжкия турнир на сингъл. Началото е в 17 ч наше време, което означава, че прогнозно срещата на Гришо не би следвало да започне преди 1-2 часа след полунощ.

С едно важно уточнение. Прогнозите за времето в Маями отново предвиждат превалявания, а това спря играта за 6 часа в петък вечерта и събота сутринта.

ВИЖТЕ ДВЕТЕ ЛЮБОПИТНИ ВИДЕА С ДУМИТЕ НА ГРИГОР ПРЕДИ СТАРТА В МАЯМИ>>>

Преди да е ударил топката дори веднъж на корта във Флорида, Григор говори за целите си и мотивацията, която го кара непрекъснато да се подобрява.

"От физическа и ментална гледна точка, в живота и кариерата ти идва момент, в който трябва да започнеш да опростяваш нещата - казва в любопитното интервю Димитров. - Аз съм в тура от доста години, изпитал съм всичко - от екстремни висини до невероятни провали. Всяко от тези неща те учи.

Искам да еволюирам като човек и играч, двете неща вървят ръка за ръка. Винаги вярвам в шансовете си."

В друго любопитно интервю на медията, отново Гришо е на централно място.

То е посветено на факта, че в момента за първи път откакто има ранглиста, в топ 10 няма нито един играч, който играе бекхенд с една ръка. А това е марков удар за първата ракета на България, превърнал се през годините в негово много силно оръжие.

Изчезва ли той обаче от тениса?

"Мисля, че това е един от най-трудните удари в тениса - казва Григор по темата. - Трябва да имаш техника, захват, добър баланс. За да можеш да изпълняваш този удар от всеки ъгъл.

Баща ми ме научи как да играя тенис, а за него бекхендът с една ръка бе единствен възможен вариант.

И всичко стана естествено за мен."

Във видеото по въпроса говорят още асове като Анди Мъри, Стефанос Циципас и Александър Зверев.