Григор Димитров ще търси място на четвъртфинал на "Ролан Гарос" днес, когато в късния и централен мач на корта "Филип Шатрие" среща Александър Зверев.

Двубоят е в т.нар. "праймтайм" и във фокуса на най-големия и важен корт в комплекса, като няма да започне преди 21:15 часа наше време.

Мачът ще се предава по Евроспорт. Най-интересното от турнира върви по двата канала на медията - Евроспорт и Евроспорт 2, след 12 часа всеки ден.

Първата ракета на България никога досега не е играл на четвъртфинал в Париж, а схемата "се отвори" така, че може да има историческа възможност за пробив в надпреварата. Гришо е стигал полуфинали на останалите три турнира в Шлема, но не и на клея във френската столица.

Сблъсъкът днес срещу световния №29 обаче е с огромен скрит залог, тъй като победителят ще срещне Томас Ечевери или Йошихито Нишиока на четвъртфинал.

И двамата не са играчи от топ 10, даже като ранкинг са след Григор (№27 на старта на турнира). А в тази половина на решетката другият четвъртфинал ще е между Николас Джари/Каспер Рууд и Франсиско Серундоло/Холгер Руне. Казано накратко - всички големи фаворити са в другия поток, където четвъртфиналите вече са ясни:

Джокович - Хачанов, Алкарас - Циципас.

Но това е поглед твърде напред. Григор има за задача да спре възхода на Зверев, който след много тежка контузия преди година, прави и колеблив старт на този сезон. Но на "Ролан Гарос" изглежда освежен и с нови сили и енергия.

Двамата са се срещали 4 пъти досега, като победите са 3-1 за Саша. Той спечели последните им три сблъсъка, включително един на клей в Рим през 2016-а. Единственият успех на Григор дойде през 2014-а в Базел.

Най-интересното от програмата за деня в Париж:

Корт "Филип Шатрие", начало 12 часа

Бернарда Пера - Онз Жабур,

следван от Николас Джари - Каспер Рууд

следван от Анна Каролина Шмиедлова - Коко Гоф

Не преди 21:15 ч Григор Димитров - Александър Зверев

Корт "Сюзан Ленглен", начало 12 часа

Сара Торибес Тормо - Беатрис Хадад Мая,

следван от Холгер Руне - Франсиско Серундоло,

следван от Ига Швьонтек - Лесия Цуренко

Не преди 21 ч Томас Ечевери - Йошихито Нишиока.