Григор Димитров започна с победа тазгодишното си участие на турнирите на тревна настилка.

На надпреварата в Куинс българинът победи босненеца Дамир Джумхур с 2:1 сета (6:3, 6:7(4), 6:3) за два часа и три минути игра.

Най-добрият ни тенисист започна страхотно и даде знак, че ще вземе лесна победа, но темпото му рязко спадна във втория и началото на третия сет. Въпреки това се възстанови и взе важна победа, която ще му донесе самочувствие.

Снимка: Getty Images

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу Новак Джокович в мач, който ще е много интересен и който ще даде ясна представа за формата на двамата, която е поставяна така или иначе под въпрос.

Иначе двубоят със световния №29 започна страхотно. Сервисът на Гришо вървеше и той проби в четвъртия сет, за да поведе с 3:1. След това спаси три точки за пробив и си заслужи първия сет - 6:3 гейма.

Втората част започна с изключителен маратонски гейм с 27 разигравания, в който Григор изпусна цели осем точки за пробив.

Снимка: Getty Images

Ако бе взел този гейм може би развръзката на сета щеше да е различна, но въпреки това Григор проби в третия и отново поведе с 3:1.

С успешните си излизания на мрежата Джумхур върна пробива. При 5:5 босненецът изпусна сетбол и се стигна до тайбрек.

В решителния гейм Гришо пропусна три мини пробива и сетовете бяха изравнени.

Снимка: Getty Images

Третият сет започва с по един разменен пробив, а след това двамата лесно взимаха подаванията си. Това се промени в осмия гейм, когато с третата си точка за пробив Григор успя и погледна към победата. Завърши с лесен свой гейм за 6:3.