Григор Димитров спечели с 6:4, 7:5 срещу Давид Гофен и изравни резултата за България срещу Белгия на турнира United Cup.

Първата ни ракета при мъжете направи много добър мач, показа силна форма, която видяхме и в четвъртък срещу Стефанос Циципас. И тогава, и днес, подаването на Гришо работеше добре, въпреки че двойните грешки не бяха малко - 7 в срещата с Гофен. Но ефектът от тях бе притъпен от отличните 78% спечелени точки на първи сервис, както и вкарани 67 процента от него.

Григор проби по два пъти в двата сета, за да стигне до победата. Той нанесе първия удар при 2:1 в първата част, но допусна рибрейк за 3:4. Но важният пробив дойде при 5:4 и затвори този сет.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА И ИНТЕРВЮТО НА ГРИГОР НА КОРТА>>>

Във втория нещата тръгнаха сложно - брейк за Гофен на старта, светкавичен рибрейк за Димитров и после гейм, който донесе шест точки за пробив на белгиеца. Но Гришо устоя, удържа подаването си и нататък бе солиден на него в сета. При 6:5 проби отново и избегна тайбрека, за да затвори мача.

"Страхотно е да играя с флага на страната си на екипа - призна в интервюто на корта звездата ни. - Бих искал да е така постоянно. Усещането е чудесно, аз винаги съм бил горд българин и се радвам, когато играя за родината си."

Това бе негова девета победа над Гофен, с когото се познават отлично и са добри приятели извън корта. А и сладък реванш, след като Давид го победи на ATP Cup преди 2 години, когато отново бяхме в една група с белгийците.

Сега резултатът е 1-1, като по-рано тази сутрин Изабелла Шиникова изгуби своя мач на сингъл.

Предстоят три двубоя в неделната сутрин:

04:00 Виктория Томова - Елизе Мертенс

Следван от Димитър Кузманов - Зизу Бергс.

Следва мач на смесени двойки.