Григор Димитров е в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, а това се случи след един доста напечен двубой.

Нямаше никакво съмнение, че Гришо е по-качествен тенисист от Танаси Кокинакис. Българинът заслужено го победи с 3:1 сета, но феновете по трибуните предизвикаха реакции в родната звезда, които рядко виждаме.

Григор показа огромен характер, като в продължение на 3 часа и 29 минути не реагира на нищо, случващо се по трибуните.

Освиркванията, дори тези между първи и втори сервис, които се смятат за адски грозни в тениса. Най-различните звуци, които се чуваха пред всеки ключов за Гришо момент и изобщо цялата обстановка, която в доста случаи минаваше нормалните граници.

Разбира се, огромна част от корта подкрепяше своя сънародник Танаси Кокинакис по приетия ред и в това нямаше нищо лошо, но малка група се отчете с грозни прояви през целия мач, а с последната си точка Григор избухна.

Той се обърна към феновете и им показа: "Аз съм тук и продължавам напред". Реакция, която е типично за други играчи като например Новак Джоквоич, който вчера бе готов да се бие с фен още по време на мача си.

Но Григор заслужава поздравленич, че в хода на мача в нито един миг не се пропука, а след края му той призна:

"Беше важно да остана спокоен и да запазя концентрация. Знам, че разочаровах публиката, но няма как - един от нас тябваше да загуби.

Очаквах тези тежки условия, а на моменти бях тъврде пасивен, но дори и тогава запазих своето спокойстви.

Пропилях доста шансове, но бях уверен, че ще дойдат нови такива и знаех, че нещата ще се получат, което и стана.

Ако трябва да посоча ключовото нещо за прогреса ми в последните месеци, това е постоянството. Това е най-важното. Имам невероятен екип, с който работя от вече над година. Поставили сме си ясни цели, а основната от тях е да бъда водещ играч в Тура.

Трябваше първо да достигна необходимата физическа кондиция, а след това да натрупам огромна бройка мачове, защото колкото и да тренираш, нищо не може да се сравни с един мач.

Достигнах до етап в живота и кариерата си, в който просто се наслаждавам на тениса. Този спорт ми е дал толкова много и съм благодарен за възможността да бъда на корта. Винаги ще има победи, ще има и загуби, защото всеки турнир има само един шампион. Опитвам се да не съм твърде строг със себе си и да приемам нещата по-леко, а това на този етап дава резултат, защото просто се наслаждавам".

Снимка: Getty Images