Италия спечели с 3-0 срещу Франция на турнира ATP Cup и оглави класирането в една от най-завързаните групи.

Яник Синер даде победно начало на деня за играещите в класическо синьо тенисисти на "скуадра адзура", като надви с 6:3, 7:6 Артур Риндеркнех. И това сякаш вдъхна увереност на състава, който е считан за един от най-силните на турнира с двама играчи от топ 10.

Другият такъв - Матео Беретини, удари с 6:4, 7:6 Уго Юмбер, който на старта на надпреварата бе спечелил своя сингъл мач срещу Даниил Медведев в сблъсъка Франция - Русия.

Така италианците си гарантираха успеха, но биха и на двойки. Синер и Беретини излязоха на корта и спечелиха с 6:3, 6:7, 10:8 срещу специалистите в мачове при дуетите Фабрис Мартин и Едуар Роже-Васлен.

Така Италия е с победа и загуба, а по-късно днес с огромен интерес се очаква мачът на Русия и Австралия. Победителят ще е 2-0, а италианците ще се надяват това да е руският тим, за да излязат в пряк сблъсък за първото място срещу него в петък.

По същото време на турнира в Сидни германците също печелеха първата си победа за тазгодишното издание - срещу САЩ. Ян-Ленард Щруф наду тръбата за бой като удържа бомбардировката на Джон Иснър с 34 аса, за да стигне до 7:6, 4:6, 7:5. Александър Зверев показа класа и надигра Тейлър Фриц с 6:4, 6:4 и донесе успеха на Германия.

Американците обаче биха на двойки, като Фриц и Иснър взеха ценно 6:0, 6:3 срещу Кевин Кравиц и Тим Пюец. Така те остават в битката за първото място, като имат победа (3-0 над Канада) и загуба, но с 1-2 (общо са 4-2 срещи). Германците също са с успех и поражение, но с 3-3 в баланса на конкретните мачове.

Великобритания (1-0) и Канада (0-1) играят по-късно днес.

Само победителите в групите продължават, за да отидат на полуфинал.