Един от треньорите на Новак Джокович - Горан Иванишевич, заяви, че е бил много притеснен за сърбина по време на мача с Григор Димитров.

Бившият шампион на "Уимбълдън" е на мнение, че българинът е изиграл погрешно мача и е изпуснал възможност да постигне значима победа срещу новия №1 в света.

"Бяхме оптимисти за първите два кръга, тъй като знаехме, че опонентите няма да създадат проблеми. Но Димитров... той просто игра по грешен начин и не изгради добра тактика. В онзи ден Новак дори не можеше да се движи и искаше да печели точките след три или четири удара. Бях уплашен от този мач, защото Григор винаги е опасен противник, но с треньора му не изградиха правилен план.

Григор пласира само две или три къси топки, а на негово място щях да пласирам триста. Григор ни е балкански брат, така че ни и помогна. От този мач нататък Новак игра изумително и турнирът премина перфектно за него", каза Иванишевич.

Загубата в третия кръг за Димитров беше неговата десета срещу Джокович в съперничеството им, като българинът има само една победа, постигната в Мадрид през 2013-а.