Доскорошният треньор на световния №1 в тениса Новак Джокович - хърватската легенда Горан Иванишевич, сподели причините за раздялата между двамата след доста дълго и продуктивно сътрудничество.

"Всъщност няма някаква драматична причина за раздялата. Една от причините за прекратяване на сътрудничеството беше чувството на пренасищане и умора, това бяха интензивни години. Хората забравят за периода на коронавируса. Те забравят, че в един момент Новак стана най-големият злодей на планетата заради позицията си по отношение на ваксините. Бяхме в немилост. Достигнахме определено ниво на пренасищане. По принцип Новак беше уморен от мен и аз от него. Във всеки случай чувствах, че вече не мога да му помогна. Това чувство се появи за първи път миналата година в Америка. Разбира се, поражението на "Уимбълдън" също оказа влияние", заяви Иванишевич, цитиран от сръбското издание "Спортклуб".

Бившият тенисист бе в щаба на Ноле от 2018 година.

За периода, за който двамата работиха заедно, Новак спечели общо 12 титли от Големия шлем - четири от Australian Open, четири от "Уимбълдън", както и по две от "Ролан Гарос" и US Open.

Самият Иванишевич пък има един триумф в четирите най-големи турнира. Той спечели "Уимбълдън" през 2001 година.