След пет години съвместна работа, Новак Джокович и хърватският шампион от Шлема Горан Иванишевич се разделят.

Световният №1 съобщи новината чрез социалните мрежи, като изрази своята благодарност към Иванишевич.

Първоначално партньорството им породи доста критика от феновете заради тяхната националност. Факт, който изобщо не тормозеше Джокович и Иванишевич, но не се хареса на феновете в Сърбия и Хърватия.

Работата им обаче се отрази положително на кариерата на Ноле, като в този период сърбинът спечели 12 титли от Шлема, като в два от сезоните той спечели три мейджър турнирите и игра финал на четвъртия.

Разбира се, партньорстовто им имаше и своите критични моменти и странности на корта, като в доста случаи Ноле изливаше гнева си именно срещу Иванишевич и хората от щаба си.

Крясъците и гневът срещу тях не бяха рядкост, но в самото си изявление Джокович с усмивка си спомня за тези мигове.

"Ясно си спомням момента, в който поканих Горан да се присъедини към моя екип, беше през 2018-а, когато се Мариан търсехме нещо ново, нещо магическо в сервиса.

Не само, че намерихме тази магия в сервиса, но намерихме много смях, забавление и няколко завършвания на годината като №1, рекордни постижения и 12 титли от Шлема.

Преди няколко дни с Горан решихме да преустановим съвместната си работа. Химията ни на корта имаше своите върхове и падения, но приятелството ни винаги ще бъде непоклатимо", написа Джокович.

От началото на годината световният №1 игра с три турнира. Той отпадна на полуфиналите на Australian Open, преди това игра със Сърбия на United Cup, а също така се завърна в Индиън Уелс, където обаче нещата не се развиха оптимално.

Следващият турнир в програмата му е Мастърсът в Монте Карло, който започва на 7 април.