Неочаквани събития се разиграха в мач на двойки от турнира в Акапулко, които доведоха до дисквалифициране на Александър Зверев и от надпреварата на сингъл.

Германецът, който е актуален шампион в Мексико, направи чутовна глупост в мача му на двойки с Марсело Мело, при който съперници бяха Лойд Гласпул и Хари Хелиовара.

Във финалния тайбрек на двубоя един ретур на съперниците на Зверев беше отсъден като добър и това вбеси германеца и неговия съотборник, които бяха категорични, че това е аут. Саша побесня и дори си позволи да нарече съдията "ши*ан идиот".

Точката беше ключова и при резултат 8:6 за тандема Гласпул/Хелиовара, който в крайна сметка спечели мача с 6:2, 4:6, 10:6.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА >>>

След края на двубоя Зверев вместо да поздрави съдията на стола, започна да удря бясно с ракетата си, а арбитърът трябваше да се пази да не бъде наранен.

Подобно поведение на играч се вижда изключително рядко в професионалния тенис и нямаше как да бъде толерирано. Минути по-късно организаторите на турнира обявиха, че Зверев е дисквалифициран и от турнира на сингъл.

Ден по-рано световният №3 постигна трудна победа в маратонски мач (3 часа и 22 минути) срещу Дженсън Бруксби, за да се класира на осминафиналите, където щеше да играе с Петър Гойовчик. Така последният получава служебна победа. Снощи Зверев игра цяла нощ, тъй като и мачът на Григор Димитров със Стефан Козлов се забави много. Вероятно и това е изнервило германеца, но оправдание за постъпката му няма.

За Зверев беше много важно да се представи добре на този турнир, тъй като защитава точките си от миналата година, но безотговорното му поведение ще го лиши от тях.

Той не веднъж е показвал ярост след съдийски решения, но никога до момента не бе търсил физическа саморазправа - нещо, което бяхме свикнали да виждаме само от Ник Кирьос.

ВИЖТЕ ВИДЕО И НОВИНИ ОТ ТУРНИРА В АКАПУЛКО ТУК >>>