Световният №3 в тениса Александър Зверев излезе с официално становище в Инстаграм след скандалното си поведение на турнира в Акапулко.

Германецът беше изгонен от надпреварата, след като физически нападна съдията в мача му на двойки по-рано днес, удряйки металния стол с ракетата си.

Яростта на Зверев беше необуздана и трудно обяснима, а наказанието му - напълно заслужено. Той се извини за постъпката си както на съдията, така и на феновете.

"Трудно ми е да опиша с думи колко много съжалявам за поведението си по време на мача ми на двойки. Извиних се лично на съдията на стола, защото избухването ми беше грешно и непростимо. Разочаровам съм само и единствено от себе си. Това не трябваше да се случва и няма оправдание. Искам да се извиня и на феновете на турнира, както и на спорта, който обичам.

Както знаете, винаги давам максимума на корта, но в този мач дадох твърде много. Ще използвам следващите дни, за да обмисля случилото се, действията си и как да съм сигурен, че няма да се повтори. Съжалявам, че ви предадох", написа Саша в личния си акаунт.

Слевдащите турнири пред Зверев са двата Мастърса на американска земя - в Индиън Уелс от 10 март и в Маями от 23 март. Въпреки загубените точки от Акапулко, където той беше шампион миналата година, няма шанс третото му място в ранглистата да бъде отнето от Стефанос Циципас дотогава.