Sofia Open 2020 ще се проведе от 7 до 14 ноември у нас пред публика - с ограничен брой фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването потвърди, че български фенове на тениса ще имат възможност да се насладят на тенис на най-високо ниво при задължителното спазване на всички мерки.

Организаторите на турнира от категория 250 на АТП обръщат внимание, че успоредно с възможността български зрители да наблюдават на живо куп звезди на световния тенис, имаме и общата отговорност да пазим общото здраве и да покажем на света, че българската публика може да бъде за пример.

Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент - опазване на общото здраве.

Дисциплина, дистанция и дезинфекция са задължителни по време на турнира. 

Звездният посланик на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов засне специално видео (долу) - какви противоепидемични мерки ще трябва да спазваме стриктно пред и в залата.

Актьорът лично онагледи как всеки, закупил си билет, трябва да бъде постоянно с предпазна маска на лицето - пред и в залата, на дистанция от "две крачки", да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата, а също така да се сяда на отстояние от две места на трибуните в "Арена Армеец".

Любимият от малкия и големия екран актьор Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния отбор посланици на Sofia Open. През 2019-а той внесе много колорит и хумор не само с видеата предшестващи турнира, но и с присъствието си в залата в компанията на свои колеги.

Дни след като по кината излезе последният филм с негово участие "Пепел върху слънцето", сега Вергов се настройва на тенис вълна и е готов за много емоции около корта на петия и най-силен Sofia Open. Но този път има и най-важната мисия, показвайки лесните, но задължителни за спазване мерки от феновете, за да пазим всички здравето си. Както би казал самият Юлиан Вергов: "Благодарим ви!"

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата и ще бъдат за пример - каквито трябва да сме всички.

Затова още веднъж да припомним най-важните стъпки за феновете:

1. Закупувайки билет, той е персонален, с вашето име.

2. Носенето на предпазна маска е задължително - пред и в залата.

3. На входа на "Арена Армеец" ще ви бъде измерена температурата с безконтактен термометър.

4. Дезинфекцирайте се и на трибуните спазвайте задължителна дистанция от две седалки!

Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура са отменени всички събития с тенис звездите извън мачовете им от турнира. Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира.

Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистания от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително оповестен план.