Ник Кирьос се изповяда с публикация в социалните мрежи, която разкри шокиращата истина за състоянието на тенисиста, и то в съвсем близкото минало. Оказва се, че австралиецът е преминал през тежка депресия и дори е стигал до мисли за самоубийство.

Един от най-талантливите, но и вечно противоречиви асове в мъжкия тенис, написа в Инстаграм под снимка край корта от Откритото първенство на Австралия 2019:

"Това съм аз преди три години. Хората вероятно са гледали снимките ми и играта ми тогава в Мелбърн и са си казвали, че аз съм си ОК, всичко ми е наред и се наслаждавам на живота. Това не може да е по-далеч от истината. Онези дни бяха един от най-тъмните моменти в живота ми.

На дясната ми ръка още има белези, сам си ги причиних... Имах мисли за самоубийство, не бях далеч да го направя.

Бях в ужасно състояние, трудно ставах от леглото, да не говорим да ида да тренирам и да играя пред очите на милиони зрители.

Чувствах се сам, негативен към всичко и всички наоколо, опрял се на алкохола и наркотиците. Отблъснах най-близките и обичани хора. Не говорех с никого, не вярвах на никого.

Това е резултатът, когато откажеш да разкриеш какво усещаш, да споделиш и да опиташ да се пребориш с помощ. Затваряш се в себе си, а това е най-голямата грешка.

Разбирам, че мисълта да разкриете себе си пред друг човек ви кара да се чувствате слаб, уязвим и мек. Но всъщност не е така. Напротив - това означава, че сте силен. Не сте сами, винаги има някой.

Минах през период, в който нямаше никаква позитивна енергия около мен, но причината бях самият аз.

Моля ви, призовавам ви - ако влезете в такова състояние, говорете, споделяйте и търсете помощ. Готов съм да помогна и аз на всеки, който ме потърси за това.

Горд съм, че се справих, аз съм различен човек днес гледам на живота по друг начин и имам около себе си отново любимите хора. Не приемам вече живота за даденост.

Животът е прекрасен, а да реализираш таланта и потенциала си, да се усмихваш, е важно. Правете го."