Ник Кирьос продължава усърдно да си намира място в заглавията, въпреки че все по-рядко това е заради действията му на корта.

Австралийският тенисист заговори за разликата в поколенията в играта, като изрази мнение, че Новак Джокович би победил лесно играчите от 80-те и 90-те години на миналия век.

Според Кирьос, евентуален мач между сърбина и Пийт Сампрас би завършил много убедително в полза на рекордьора по титли в Шлема.

"Играта тогава е била много бавна. Гледал съм мачове на Борис Бекер и не казвам, че тези играчи са били слаби, но няма как в днешната ера да бъдат добри. Абсурдно е. Силен сервис тогава е бил окол 197 или 200 километра в час. Сега аз сервирам постоянно с 220 и то в ъглите. Това е съвсем различна игра.

Не казвам, че онези играчи не биха намерили начина, но със сервис воле няма как да стане. Трябва да сервират с 220, защото в противен случай Джокович ще ги изяде живи. Лейтън Хюит например веднъж унищожи Сампрас на US Open. Това беше първия прототип на тенисист, който знае как да изпълнява ретур. Хюит направи Сампрас да изглежда като аматьор. А какво би му направил Джокович? Ако Хюит го правеше, Джокович щеше да го унищожи. Щеше да го изяде жив", заяви австралиецът.