Въпреки заканите си и официлно афишираните намерения да се завърне на омразния си "Ролан Гарос", Ник Кирьос все пак отново ще пропусне турнира.

Причината е травма, заради която колоритният австралиец за шеста поредна година няма да бъде част от турнира от Шлема на клей настилка.

През годините Кирьос многократно е изразявал ненавистта си към тази настилка, като дори е призовавал турнирите на клей да бъдат изключени от календара.

Този път обаче той бе решен да участва, докато 10 дни преди старта на турнира не стана ясно, че контузия в коляното ще означава шеста поредна година без Кирьос на "Ролан Гарос".

Неговият агент разкри доста любопитни подробности около травмата му, която е дошла след въоръжен обир в дома на тенис звездата в Канбера.

На 1 май Кирьос бе жертва на обир, когато въоръжен мъж нахлу в дома му, насочи пистолет към майка му, а след това открадна неговия автомобил.

В цялата суматоха и писъците на неговата майка, невъзстановеният от травма Кирьос се е затичал, което е довело до нова травма.

По думите на агентът му, в момент на подобен адреналин, самият Кирьсо няма ясен спомен дали е ударил или усукал крака си, нито дали става въпрос за стъпване накриво, просто е усетил болката минути по-късно, когато вече всичко е отминало.

Тук не става въпрос за усложнение на проблема в коляното му, а за болка в областта на малкия пръст на лявото ходило, което не му е позволило да тренира пълноценно в последните седмици.

Иначе по време на обира крадецът избяга с автомобила на Кирьос, който обаче бе проследен със специално приложение, а полицията в Канбера арестува мъж, за когото се предполага, че е извършителят.