Красен Кралев коментира качеството на тенис турнира Sofia Open в студиото на "Здравей, България" по Нова.

Министърът на спорта отново бе запитан за отказа за участие на Григор Димитров и заяви, че тазгодишната надпревара, която започва след 2 седмици, е по-силна от тази преди две години, когато българинът спечели.

Кралев смята, че Sofia Open е голяма реклама на България и ще вдъхнови децата да играят тенис.

"Този турнир се превърна в традиционен и е неизменна част от спортния календар. Нещо, с което много се гордеем, тъй като преди четири години никой не вярваше, че ще успеем да направим толкова добър турнир. Тазгодишното издание е върхът - най-оспорваният и с най-много звезди, откакто сме създали турнира.

Организацията е на световно ниво, залата е перфектна. Като видим какви са звездите - няма как да има по-добра селекция. Стефанос Циципас. Гърците купуват билети с огромна скорост. Такава звезда в тениса са нямали

Това е огромна реклама за цялата държава и дава възможност на българските деца, гледайки най-добрите тенисисти да се запалят и да започнат да се занимават с любимия спорт. Това е най-важното. Основните цели пред нас са да изградим едно здраво поколение.

Не бих искал да коментирам Григор. Той си има право на всякакви решения в щаба му. Дали да участват или не. Има точки да защитава в Ротердам и аз мога да му пожелая само успех. Те трябва да отговарят по тази тема. Казаха ясно "имаме други планове, този турнир не влиза в тях". Няма трагедия. Турнирът в София е по-интересен от този втория, в който Григор участваше", смята Кралев.