Александър Лазаров направи изключително силен мач във втория кръг на Sofia Open и бе само на две точки от огромна сензация.

В страхотно зрелище българинът бе близо до отстраняването на четвъртия поставен Лоренцо Музети, който се намира с 304 позиции пред него в ранглистата, но в крайна сметка загуби със 7:6, 6:7, 2:6.

Лазаров призна, че в третия сет просто е нямал сили, заради което е знаел, че трябва да приключи всичко във втората част, но за съжаление не му достигна много малко.

Той разкри, че в последната година е променил изключително много отношението си към тениса що се отнася до професионализъм, а представянето на Sofia Open му е доказало, че играчите от топ 100 не са толкова далеч от него като ниво.

"Публиката много ми помогна, наистина. Още от самото начало се чувствах изморен. Той е много напреднал физически. Нямаше как да се справя в третия сет. Това е тенисът - един път се получава, друг път - не. Радвам се, че задържах хората до 11 часа.

Не смятам, че направих нещо грешно, просто при 5:6 той знаеше, че мачът свършва и даде максимумът, опитът и самочувствието са важни. Той има опитът и вярваше в обрата.

Смятам, че играх добре. Идвайки на този турнир, разликата бе, че играх и на други турнири. Победих играчи в топ 50, 100, 150. Винаги е било емоционално. Знаех, че срещата няма да се развие както първия ден. Когато стигнах точки за пробив, разбрах, че не е невъзможно. Бях доста изцеден, но нямаше как да стане.

Преживял съм много и смятам, че съм достоен за уважение след турнира, който направих. Времето напредва, аз не съм първа младост. Ако се вслушвах повече в хората около себе си, можеше да съм там, където е той. Най-голямото ми израстване е работата, талантът го има. Живеем в страна, в която повече те потискат, а не те дърпат нагоре", сподели Лазаров.