Легендарната американска тенисистка Мартина Навратилова не хареса думи на световната №1 Ига Швьонтек, изречени след полуфинала в Синсинати.

Тогава полякинята направи странно изказване след загубата си от бъдещата шампионка Кори Гоф, като каза, че не съжалява много за поражението, тъй като е изцедена и ще може да си почине.

В последно време Швьонтек използва трибуната си на най-добра тенисистка, за да се оплаква от доста неща, сред които са програмата в женския тенис, интернет троловете, войната в Украйна и други теми.

Интервюто й в Синсинати категорично не се хареса на Навратилова, която пък рядко си спестява мнението, когато нещо не й харесва.

"Обикновено аз играх два или три турнира между "Уимбълдън" и US Open. Чувствах се уморена след US Open, а не след това. Единствената разлика бе през 1976-а, когато не спирахме да играел до април, имахме три седмици почивка за "Уимбълдън" и след това отново играхме отново без почивка две седмици преди US Open.

Разбирам стреса, под който са поставени играчите, а Ига, която е полякиня, трябваше да играе и във Варшава. Ако не беше полякиня, едва ли щеше да участва и щеше да си вземе повече почивка. Може би затова е уморена, но все пак бих й казала: "хайде, дръж се, още е септември, не се е изиграл US Open, не може да приемаш нещата така. Ако си уморена психическа, просто не играй".

Вземи си почивка и се концентрирай върху края на сезона. Отиди на ваканция. Аз не съм си позволявала да го правя и дори не ми е хрумвало.

Или просто тя трябва да си каже: "добре съм, това са две седмици със седем мача. Трябва да работя здраво за около 20 часа през тези две седмици", завърши Навратилова.

Ига Швьонтек в пореден турнир от Големия шлем е фаворитът за спечелване на трофея, като участието й започва с мач с шведката Ребека Петершон в първи кръг.