Легендарният Джон Макенроу не пропусна да изкаже авторитетното си мнение за шоуто, което сътвориха Надал и Джокович.

"Джокович е голям характер. Той се храни с негативната енергия и критиката, като я използва за стимул. Той го прави по-добре от всеки, който някога съм виждал. Наистина е забележителен играч и човек. Трябва да бъде уважаван.

В последно време се събраха прекалено много хейтъри. Имам чувство, че ще започнат да го ценят, когато окончателно се откаже от тениса. Винаги така става със силните характери. Така стана с мен", каза той.

Американецът сравни Ноле с Федерер и Надал, като смята, че сърбинът е тръгнал от по-лоша позиция.

"Джокович трябваше да наваксва много. Той започна кариерата си, когато Надал и Федерер вече бяха на върха. Това не му попречи да ги догони и дори задмине. Вчера просто не му достигна късмет", каза Макенроу. 

Снимка: Getty images

Според него Надал не може да бъде спрян и твърд фаворит за спечелването на "Ролан Гарос", като единствено травмите могат да променят нещата радикално.

"Надал просто не остарява. Движи се със същата лекота по корта, както го правеше, когато беше младеж. Има феноменален поглед върху играта. Според мен има всички шансове да спечели турнира. Единственото, което може да го спре са внезапните контузии", заяви Макенроу.

Снимка: Getty images

Легендата обяви, че вижда финалната права в кариерата на Роджър Федерер. Той смята, че турнирът ATP 500 в родния му Базел ще е последен за швейцареца. 

"Човек не може да забави времето. Федерер е играч от световна величина. Истински джентълмен. Със сигурност ще остане в историята, но просто в последните години виждаме, че не е на себе си.

Травмите и възрастта не са добра комбинация. Той ще играе в Базел и имам чувство, че ще се сбогува с тениса в своя дом. Ако се почувства добре, може би ще се опита да участва в Австралия", каза той.

 

Снимка: Getty Images