Анди Мъри и Новак Джокович "сътвориха" идеалния тенисист, събирайки според своите мнения отделните компоненти от колегите си, които играят в момента. Двамата топ играчи предизвикаха голям интерес с видеочата си в Инстаграм, който бе следван от десетки хиляди фенове.

Мъри и Джокович ще "играят" на виртуалния турнир в Мадрид в началото на май, за да опитат да наберат средства в помощ на тенисисти от долните нива на играта, които в момента имат сериозни финансови затруднения.

Ето го идеалният състезател с ракета в ръка, според един бивш и настоящия №1 в ранглистата на ATP.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сервис - Ник Кирьос/Джон Иснър

Джокович: Аз давам предпочитание на Ник, с неговия ръст и дълги ръце, това е най-добрият начален удар в тениса.

Мъри: Ако дадеш на Ник още няколко сантиметра до ръстта на Иснър... Аз съм виждал Кирьос да загрява, плашещо е...

Ноле: Не знаех, че загрява!?

Анди: Ха-ха, да - той не прави никакво упражнение за рамото, но праща невероятни сервиси още на загрявката.

Ретур - Анди Мъри/Новак Джокович

Ноле: Тук бих взел твоя ретур. Винаги ми е било трудно... всъщност, най-трудно е да сервирам именно срещу теб от големите ми съперници. Всичко се връща в корта!

Анди: Аз пък бих посочил теб - твоите ретури са без грешка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Форхенд - Хуан Мартин дел Потро/Рафаел Надал

Ноле: Кулата от Тандил, човече. Обичам форхендите на Фернандо Гонсалес, също така. Но няма съмнение за мен - Делпо е човекът.

Анди: Тук гласувам за Рафа. Може би имаше един период в кариерата му, когато форхендът го подведе в няколко мача. Но изключително рядко можеш да видиш този удар да не му носи уинъри.

Бекхенд - Мъри/Джокович

Анди: Ти си.

Ноле: Не, тук си ти. Много постоянен си на този удар. Почти не пропускаш. Когато играя срещу теб, не мога да те пробия от тази страна, откъм бекхенда.

Анди: Всъщност, доста добре си ме пробиваше немалко пъти ....

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Воле - Роджър Федерер

Ноле: Какво да кажа... Роджър е всъщност един от най-завършените играчи изобщо в историята. Той е велик. Хората подценяват как той излиза на мрежата и играе на воле в най-трудните моменти срещу хора като нас, които връщаме всичко. Той просто спира времето.

Анди: Съгласен съм напълно. Има тенисисти с отлични волета, някои от тях изпълняват добре конкретни удари. Но Федерер е съвършен на този компонент. Усеща топката и няма никакво напрежение за него дори в най-трудните ситуации.

Психика - Рафа Надал

Ноле: Очевидно - той просто има манталитет на шампион. Връща се от доста тежки контузии, обръща мачове, намира резерви в трудните моменти... От нас четиримата - мен, теб, Роджър и Рафа, именно Рафа бе контузен най-дълго през годините. Но какъв характер има този човек, сякаш винаги се връща още по-добър. Физически и психически - великан.

Анди: Рафа е най-силен ментално от всички в тура. Понякога играеш по-добре от него, усещаш го... Но той просто не се пречупва и обръща играта. И това е така още от времето, когато бе на 18-19 години. Това е изключителна рядкост - някой толкова млад да е с такава психика.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Физика - Давид Ферер/Джокович

Ноле: Ферер е като войник, той никога не спира. Доминик Тийм също е изключително силен, може би хората не го разбират, гледайки отстрани.

Анди: Като потенциал, атлетизъм и дадености от природата - Гаел Монфис, който понякога просто лети. Но бих казал - ти. Като постоянство във физическото присъствие и форма през годините - ти си.

И накрая - как може да се определи кой е най-великият играч на всички времена в тениса?

Ноле: О, вечният въпрос, нали? Комбинацията от спечелени турнири в Шлема, седмици като №1 в ранглистата, Мастърс титли, както и дълголетие на корта, предполагам...

Анди: А мачовете между конкурентите? Прекият баланс?

Ноле: Да, абсолютно и това. Освен това не искам да сравнявам различните генерации. Не е честно.

Анди: Съгласен съм и с това, но всъщност не е проблем - тримата най-добри играчи в историята играят по едно и също време - сега. Това сте ти, Рафа и Роджър. Няма сравнение с Надал в историята, когато говорим за клей, нито пък с Федерер - на "Уимбълдън". На твърдите кортове никой не може да се мери с теб, нито сега, нито преди. Това е отговорът ми на въпроса.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos