Даниил Медведев се ядоса на две съдийски отсъждания в един и същ гейм, но успя да овладее нервите и да мине през Гаел Монфис на Мастърс турнира в Монте Карло. Руснакът спечели с 6:2, 6:4, за да достигне до осминафинал.

При 6:2, 1:2, в четвъртия гейм на втория сет, Даниил два пъти поред спореше за топки, които бяха отсъдени грешно от лайнсмена.

Едната бе дадена "аут", а бе добра, другата - "добра", а бе аут. Той се развика по асистент арбитъра на линията, после и по главния съдия Мохамед Лахиани, който слезе от стола да го успокоява.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА И СКАНДАЛА НА КОРТА>>>

Временно това се случи, но Медведев загуби гейма с пробив и съвсем побесня, изригвайки като Везувий.

Той редеше от стола ругатни на английски с думи като "това е шиб**на шега", "защо има лайнсмен, когато има хоук ай", "как може да загубя гейм, когато топката е аут!?" и т.н.

Изглеждаше така, че нервакът от Русия е излязъл от релси, а на няколко пъти съдията опитваше да го успокои с усмивка. Но не се получаваше.

След вулканичното изригване, Медведев се концентрира и обърна сета, за да спечели мача.

Наградата е среща със сънародника му Карен Хачанов на осминафинал.

Реферът Лахиани не е нов за такъв тип скандали по корта, а репутацията му го преследва. Преди години Фабио Фонини директно го заплаши със саморазправа, ядосан от решенията му.

А в едно издание на US Open арбитърът от Швеция изуми всички, като слезе от стола и отиде да надъхва Ник Кирьос, който изживяваше един от депресивните си мигове в мачовете. Това втрещи всички в ATP тура.

Двукратният шампион в Монте Карло Стефанос Циципас също е на осминафинал, след като разби Томас Ечевери с 6:1, 6:0. Следващият му съперник ще е Александър Зверев.

Машината на годината Яник Синер прегази по подобен начин Себастиан Корда - 6:1, 6:2, за да си осигури среща с Ян Ленард-Щруф в следващия кръг.