Даниил Медведев призна превъзходството на Карлос Алкарас след финала между двамата на Мастърса в Индиън Уелс.

Испанецът триумфира с 2:0 сета и се изкачи отново на върха в ранглистата едва на 19-годишна възраст.

Медведев заяви, че е разочарован от приключване на серията му от 19 поредни победи, която включваше титли в Ротердам, Доха и Дубай.

"Днес не успях да играя по най-добрия си начин. Може би е заради неговата игра, може би заради вятъра. Беше ветровито и той се приспособи по-добре. Понякога в тениса не можеш да посочиш причините. Щастлив съм, че стигнал финала на този труден корт. Виждам само позитиви и искам вече да играя в Маями.

Изобщо не е лесно да играеш срещу Алкарас. Опитах се да го поставя под напрежение. Би ми се искало да се изправим един срещу друг на различна настилка.

Беше неприятно, че Новак не може да играе на тези турнир. Всеки би искал да го гледа, но ситуацията е такава. Рафа също е контузен за дълго време. В противен случай можеше да е №1. Сега Карлос е заслужилият №1, защото е спечелил най-много точки в последните 52 седмици. Така работи ранкингът.

Мисля, че ще се съвзема от тази загуба бързо. Чувствам се добре, след като спечелих три поредни турнира. Финал тук също беше постижение, тъй като не бях достигал полуфинал.

След като направих 19 поредни победи исках да задържа серията възможно най-бързо. Хубаво е да имаш такива серии, защото се чувстваш страхотно и обикновено срещаш много добри играчи. Освен ако не са три турнира от категория 250, но това е голяма рядкост. Разочарован съм, че серията приключи, но придобих много увереност. Сега е времето да изградя нова серия", категоричен е руснакът.