Отношенията на звездите в тениса Даниил Медведев и Стефанос Циципас никога не са били топли.

Всичко започна в Маями през миналата година, когато двамата едва не се сбиха на корта след края на мача си.

На турнира в Шанхай преди дни Медведев победи съперника си за пети пореден път, но Циципас не прие поражението джентълменски.

"Не искам да съм груб, но е скучно. Просто скучно. Такава скука, че направо не знам. Мразя факта, че се поставих в позиция, при която трябва да играя неговата игра. Всичко това ми напомни на детските ми години", каза Циципас за играта на руснака, който от мнозина е определян като "връщач".

Медведев, който спечели Мастърс турнира, отвърна така:

"Вчера някой ми каза за това, така че тази сутрин прочетох изказването по-задълбочено. То предизвика много размишления в мен.

Ще кажа само едно нещо: трудно ми е да го приема сериозно след интервюто му в Шанхай, в което разказа как са празнували победата на Laver Cup. Цитирам: той сподели, че е бил принуден да пие там и това е било "отвратително". Добре, това е добре. Най-важното: "Мамо, чуй, беше отвратително! Мога да ти пратя видео." Това е абсурдно. Повече не мога да го приемам сериозно."

Действително след победата на отбор "Европа" на Купа "Лейвър", Циципас се оплака, че е бил принуден да пие алкохол на празненствата, което според него е отвратително.