Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, отговори на критиките на Сърджан Джокович, който се изказа остро срещу българския тенисист.

Бащата на световния №1 Новак Джокович заяви, че Григор е пътувал за Сърбия заразен и в последствие е заразил колегите си.

Сърджан Джокович обвини българина и че е отказал да се тества, а отговорът на Стоименов е, че в този период не е предлагано тестване за Covid-19. 

"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното:

Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно - в Задар (Хърватска), му е предлагано или е бил задължаван да си прави тест за коронавирус

Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват.

Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира, и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватска", съобщи мениджърът на Димитров.

Скандалът става все по-сериозен, след като в неделя българинът се оказа първи официално заразен с вируса от тенисистите, участвали на "Адриа Тур". След него положителни тестове дадоха Борна Чорич, Виктор Троицки и самият Новак Джокович, който организира надпреварата.