Канадецът Денис Шаповалов и японецът Кей Нишикори отказаха участие на турнира от сериите Мастърс в Париж, който започва тази неделя.

Шаповалов, който е финалист във френската столица през миналия сезон, отпадна изненадващо в първия кръг във Виена, с което загуби шансове да се пребори на място на финалите на АТП на осемте най-добри през сезона в средата на ноември в Лондон.

Според неофициална информация канадецът, който е 12-и в световната ранглиста, е решил да не играе повече до края на сезона.

Кей Нишикори, 37-и в класацията на АТП, пък е измъчван от травма на дясното рамо и не е участвал в турнири от отпадането си във втория кръг на "Ролан Гарос" в края на септември.

Двамата са заявени сред участниците в Sofia Open, който ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 7 до 14 ноември, но е твърде възможно да пропуснат надпреварата в българската столица.

Друг сред заявените участници - Гаел Монфис, също е измъчван от травми и със сигурност няма да играе в София. Той сложи край на сезона си след отпадането си във Виена.