Удивителна случка прекъсна мача от четвъртфиналите на Мастърс турнира по тенис в Индиън Уелс, където Александър Зверев и Карлос Алкарас спореха кой ще е сред най-добрите четирима в надпреварата.

При 1:1 гейма в първия сет сервираше испанецът, който изведнъж започна да ръкомаха и да опитва да прогони с ракетата си насекоми, които атакуваха главата му.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ КУРИОЗНАТА СЛУЧКА И ВСИЧКИ РЕПОРТАЖИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ>>>

Оказа се, че рояк от хиляди пчели са нападнали комплекса, като големи групи от тях накацаха по камерите тип "паяк", които се спускат над корта.

Двамата тенисисти бяха прибрани бързо в съблекалните, а публиката бе предупредена да покрие лица с кърпи или някаква друга дреха. След прекъсване, в което се намеси специалист по пчелите, повикан за инцидента, мачът бе подновен.

"Не помня да съм виждал такова нещо в тениса, беше малко стресиращо", призна Алкарас, който разкри, че в косата му (а тя е много къса) са се заплели пчели и ги е пренесъл дори в коридорите на комплекса, където бяха прибрани със Зверев.

Снимка: Getty Images

Карлитос победи след подновяването на мача - 6:3, 6:1, с което продължава защитата на титлата си. Шампионът обаче чака на полуфинал непобедения през тази година Яник Синер, който спечели с 6:3, 6:3 своя четвъртфинал срещу Иржи Лехечка.

Италианецът е в серия от 19 поредни победи.

Американската надежда за титла е жива, след като Томи Пол надигра Каспер Рууд с 6:2, 1:6, 6:3.

Чака го полуфинал срещу Даниил Медведев, който не показа никакви признаци на нерви или притеснение срещу агресията на винаги свръхмотивирания Холгер Руне - 7:5, 6:4.

Полуфиналите са в събота не преди 21 часа, а предаването е по MAX Sport 1 HD:

Пол - Медведев

Синер - Алкарас.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images