Рафаел Надал се надява да има възможността да играе на Откритото първенство на Франция и на Олимпиадата, която също ще се проведе в Париж. 37-годишният испански ветеран е рекордьор по спечелени титли на "Ролан Гарос" със своите 14, а също така има общо 22 триумфа в турнирите от Големия шлем.

В последните години Матадора от Манакор е преследван от все повече и повече здравословни проблеми, които обаче към момента не го спират. Рафа даде интервю за испанския телевизионен канал La Sextа.

"Не знам колко и кои точно турнири ми остават, но знам, че не са много и няма да играя още много дълго време. "Ролан Гарос" е една от целите ми за годината, както и Олимпиадата. Бих искал да играя на тези две състезания в Париж и се надявам, че ще успея да го сторя", каза легендата.

Ветеранът не е играл от януари месец насам, като трябваше да се върне на корта на турнир в катарската столица Доха, но след като бе потвърдил участието си, после го отказа.

Той говори и за ролята си на посланик на тениса в Саудитска Арабия и на страната като цяло, подчертавайки, че парите не са били основната причина да приеме тази роля, а по-скоро възможността да популяризира спорта и да вдъхновява идните поколения.

Освен това сподели още, че планира да открие клон на Академията си в арабската страна.