Изключителното трудно завръщане на Рафа Надал към тениса е в ход, като повторната поява на Матадора в АТР тура този сезон се състоя в Барселона.

Място, на което той е триумфирал 12 пъти и място, на което центрланият корт носи неговото име. Надал изигра два мача и отпадна от Алекс Де Минор, от което обаче той отказа да прави трагедии.

Матадора призна, че целта е била самото завръщане - отново да бъде на корта, отново да усети ритъма и атмосферата от един истински мач.

Ясно е, че чисто физически Надал е далеч от топ нивото, видя се в мач срещу световния №11, но самият испанец призна, че ако има място, на което е готов да даде всичко и да изцеди последните си сили, то това е "Ролан Гарос".

ВИДЕО ОТ МАЧА МУ СРЕЩУ АЛЕКС ДЕ МИНОР ВИЖТЕ ТУК >>>

"Убеден съм, че с този турнир направих крачка напред. Ако тялото ми реагира добре и тренирам пълноценно, ще мога да направя още една крачка напред и в Мадрид.

Най-важното е тялото ми да реагира добре на тренировките, за да мога да изисквам повече от себе си. Искам да прогресирам и тук не говоря само за победи и статистика, а за възможността да се боря.

Мачът с Де Минор не бе този, в който се налагаше да дам всичко или да умра. Ако има турнир, в който съм готов да премина тази граница и да дам всичко, то това ще бъде "Ролан Гарос".

Важно бе да се сбогувам с Барселона играейки, а не от трибуните. Доволен съм, че това се случи, защото няма какво да крия, съвсем логично е това да е последният ми мач в Барселона", заяви Надал.