Започващият на 8 ноември тенис турнир Sofia Open несъмнено ще е най-силният до момента, като в "Арена Армеец" феновете ще могат да видят доста играчи от челото на ранглистата.

С турнира в родната столица сензационно бе свързано и името на Рафаел Надал, при това от официалния сайт на ATP.

Оказа се, че участие на Sofia Open е единственият шанс за Матадора да завърши като №1 в ранглистата, формирана само от турнирите през 2020-а. Разбира се, стига той да има такива амбиции.

Към момента №1 в сезонната ранглиста е Новак Джокович, който при триумф на провеждащия се в момента турнир във Виена, ще си гарантира завършването на сезона на тази позиция.

Ако обаче Ноле не успее да триумфира в австрийската столица, то на теория съществува вариант, в който Надал да участва с "уайлд кард" в София. Титла на родна земя ще постави именно испанецът начело на ранглистата в края на сезона.

Разбира се, това е по-скоро застраховка от страна на АТР. Организацията няма как да обяви Джокович за №1 през сезона, докато има теоретичен вариант, това да не е така.

За всички е ясно, че да видим Рафа Надал у нас е малко вероятно, но все пак вариантът съществува.

Той обаче минава през ранно отпадане на Джокович във Виена, където участието му започва днес.

На този етап организаторите на Sofia Open продължават да пазят три покани, като първоначално замисълът бе, те да отидат при родни играчи, начело с Григор Димитров.

Ако обаче се появи възможност Надал да играе в София, той несъмнено ще получи една от тези покани, а и на този етап няма индикации, че Григор изгаря от желание да играе на родна земя.