Докато елитът на тениса е в Монте Карло за първия Мастърс на клей през сезона, 11-кратният шампион от него Рафаел Надал продължава да тренира усилено.

Той отиде директно в Барселона, за да се подготвя на кортовете, на които от понеделник започва един от любимите му и най-успешни турнири.

Матадора има 12 титли в Барселона и усилията му са завръщане именно на този турнир, но на този етап Надал отказа да дава обещания на феновете.

"Първа тренировка ... вълнувам се, че съм тук в дните преди турнира. Ще се опитам да играя. Важно е да кажа, че все още не искам да потъврждавам участието си, надявам се, че ще успея. Ще видим", написа Надал.

Все пак централният корт в Барселона носи именно името "Рафаел Надал", като тази надпревара изглежда като подходящо място за Матадора да се завърне.

След почти година отсъствие, Надал се завърна в началото на сезона в Бризбън и изигра три мача, след което отново си взе пауза, а реалистичният план бе завръщане за сезона на клей.

Той обаче се оттегли от Мастърса в Монте Карло с мотива, че не е напълно готов и иска да тренира още седмица. Надеждите на всички феновете са, че тази седмица тренировка ще му даде възможност да играе в Барселона.